Omniversum

53 keer bekeken

Omniversum

Omniversum is een filmtheater waar spectaculaire grootbeeldfilms vertoond worden. Omniversum is het eerst gebouwde IMAX-koepel-theater in Europa. De films die worden vertoond kijk je niet alleen, het is net of je er middenin zit!

project.article_preview_link

Omniversum is een filmtheater waar spectaculaire grootbeeldfilms vertoond worden. Een voorstelling zien in Omniversum is een unieke belevenis. Omniversum is namelijk het eerst gebouwde IMAX-koepel-theater in Europa en het enige in de Benelux. De films worden 500 keer vergroot en op een rond koepelscherm geprojecteerd. Dit is mogelijk doordat de projectielamp een sterkte heeft van 15.000 Watt. Deze lamp zou je vanaf de maan helder kunnen zien schijnen. In combinatie met het geavanceerd geluidsysteem, lijkt het alsof je middenin de film zit!

De films

De films in Omniversum nemen je mee naar andere werelden: in het verleden gingen we al op expeditie naar de top van Mount Everest en beleefden we een heuse rafttocht dwars door de Grand Canyon. De programmering biedt documentaireachtige films waarin mens, natuur, cultuur, avontuur en wetenschap centraal staan. Alle films zijn Nederlands gesproken en geschikt voor alle leeftijden. Tenzij anders aangegeven! Ieder uur start er een nieuwe film. Regelmatig wisselt de programmering. Er is dus altijd een interessante film te beleven!

In de buurt
Toon op kaart
Adres: 
President Kennedylaan 5
2517JK