Stadjes en dorpen

436 keer bekeken

Stadjes en dorpen

De vele sfeervolle stadjes en dorpjes in Overijssel en Gelderland heten u van harte welkom met elk een eigen geschiedenis en een eigen verhaal.

project.article_preview_link

U raakt nooit uitgekeken in Overijssel en Gelderland. Sfeervolle stadjes en dorpjes heten u van harte welkom met elk een eigen geschiedenis en een eigen verhaal.

Nederlands Groene Venetië

In een schilderachtig decor van grachten, bruggetjes, bloeiende tuinen en rietgedekte boerderijen laat Nederlands Groene Venetië, Giethoorn, de onvoltooid verleden tijd in volstrekte harmonie in de eenentwintigste eeuw opgaan.

Traditionele klederdracht

Het in de zeventiende eeuw gestichte Staphorst is misschien wel de meest karakteristieke gemeente van Overijssel. Sommige bewoners gaan nog steeds gekleed in de traditionele klederdracht.

Hoogtepunt en panorama

Het is weliswaar een behoorlijke klim naar de top van de Plechelmustoren in Oldenzaal, maar de inspanning loont zich. Vanaf bijna 60 meter hoogte strekt een verstrekkend panorama zich onder u uit, tot in Duitsland toe

Kleinste stad van Nederland

De Achterhoek herbergt de kleinste stad van Nederland: Bronkhorst. De 'stad', die om en nabij de 160 inwoners telt, bestaat uit twee straten en een oude slotkapel.

Over de grens

Bent iemand die graag grenzen overschrijdt? Dan zult u het in Dinxperlo ongetwijfeld enorm naar uw zin hebben. De Nederlands-Duitse grens loopt als een rode draad door het Achterhoekse dorp heen. Voor een kijkje achter de schermen biedt het uitkomst. Het Grenslandmuseum chetst een beeld van het leven aan en langs de grens.