Culinair

Het oosten van Nederland kent een geheel eigen smaak. Traditionele recepten versmolten met moderne trends zorgen voor een tongstrelende belevenis.

Hanzepot of -menu

In tal van restaurants in de zeven Hanzesteden langs de IJssel (herkenbaar aan een speciaal Hanzestedenschildje) kunnen fijnproevers en lekkerbekken zich uitgebreid tegoed doen aan traditionele gerechten uit de Hanzetijd.

Wild eten in de Achterhoek

De Achterhoek geniet van half oktober tot eind december met volle teugen van het wildseizoen. In een dertigtal specialiteitenrestaurants kunt u terecht voor de meest exquisiete wildgerechten. Deze restaurants zijn opgenomen in een kleurrijk informatieboekje dat vanaf half september gratis te bestellen is via de website van de achterhoek.

Salland Aspergeland

Salland afficheert zich graag als 'Aspergeland'. De witte of groene 'stengels' vinden tijdens het seizoen gretig aftrek bij de regionale horecaondernemers. Hoewel de asperges tegenwoordig door nieuwe teeltmethodes van november tot augustus verkrijgbaar zijn, blijven ze in de eerste plaats een voorjaarsproduct.

Twentse streekkeuken

Ook de Twentse streekkeuken is gezegend met een geheel eigen smaak. Heeft u zich wel eens tegoed gedaan aan Roodmoes, Humkessoep, Töddenkereltjes, Baritonbier, Dinkelpaling, Wallenpannenkoek, Lutterzandkonijn of Oude Jurken…?