Toeristische Overstappunten

282 keer bekeken

Toeristische Overstappunten

Toeristische Overstappunten (TOP's) zijn speciaal ingerichte plekken van waaruit u heerlijk kunt fietsen en wandelen via bewegwijzerde en beschreven routes.

project.article_preview_link

Toeristische Overstappunten (TOP's) zijn speciaal ingerichte plekken van waaruit u heerlijk kunt fietsen en wandelen via bewegwijzerde en beschreven routes. Zo vindt u gemakkelijk de weg en ontdekt u de mooiste plekken van de regio. 

Hoe werkt het?

Alle Toeristische Overstappunten (TOP's) zijn eenvoudig met de auto te bereiken, een aantal ook met het openbaar vervoer. Bij ieder Toeristisch Overstappunt staat een informatiepaneel, waarop de bewegwijzerde fiets- en wandelroutes staan vermeld. De overstappunten zijn te herkennen aan een bijzonder vormgegeven zuil. 

Overijssel en de Achterhoek

In Overijssel zijn ruim dertig TOP's geplaatst in Twente, Salland, Overijssels Vechtdal en de Kop van Overijssel. Deze TOP's zijn o.a. te vinden in Blokzijl, Ommen, Zwolle en Kampen. Ook in de Achterhoek zijn bijna 30 Toeristische overstappunten ingericht. Bij het ene punt zijn er ook mountainbikeroutes, het andere punt ligt aan een kanoroute, het volgende is startpunt voor skeelerroutes, het andere is weer een combinatie van deze elementen.