Nordic Walking

70 keer bekeken

Nordic Walking

Het Nordic Walking heeft de laatste jaren een vlucht genomen. Zowel Overijssel als Gelderland geeft u uitgebreid de ruimte om het heft – en de stokken – in eigen hand te nemen.

project.article_preview_link

Het Nordic Walking heeft de laatste jaren een vlucht genomen. Bij de uit Scandinavië overgewaaide wandelactiviteit beweegt u zich voort met behulp van twee speciaal ontwikkelde loopstokken. Zowel Overijssel als Gelderland geeft u uitgebreid de ruimte om het heft – en de stokken – in eigen hand te nemen.

Zelhem in de Achterhoek

Rondom Zelhem, in de Achterhoek is een route uitgezet van 10,2 km met een verkortingsmogelijkheid tot 7,4 km. De tocht voert over mooie wandelpaden, door bos en langs weilanden. De route is te koop voor EUR 1 bij o.a. de VVV Zelhem.

Tweedaagse routes en tochten

Twente is één van de regio's waar het Nordic Walking zich op een steeds grotere mate van populariteit mag verheugen. Een groot aantal gemeentes, zoals Markelo, Oldenzaal en Enschede, verleent al zijn medewerking bij het uitzetten van nieuwe, afwisselende en veilige routes. Zo zijn de Nordic Walking route van de Hof van Twente in Markelo en Springendalroute van de gemeente Tubbergen reeds in gebruik genomen.

Nordic walken in het Sallandse landschap

Het Sallandse landschap is uitermate geschikt voor het beoefenen van de sport. Op het programma staan behalve introductielessen, cursussen en mooie tochten zelfs meerdaagse Nordic Walking events staan op het programma.

In de buurt
Toon op kaart