Fietsmuseum Velorama

80 keer bekeken

Fietsmuseum Velorama

Velorama is het enige fietsmuseum in Nederland.

project.article_preview_link

Velorama is het enige fietsmuseum in Nederland. Dit Nijmeegse museum herbergt tweewielers van vroeger en nu, vanaf de loopfiets uit 1817 tot de fiets van de toekomst.

Collectie antieke fietsen

Velorama heeft een waardevolle verzameling West-Europees erfgoed onder haar dak. De collectie toont een compleet overzicht van de ontwikkeling van de fiets sinds de loopfiets tot de geavanceerde fiets van vandaag. Het museum brengt het verhaal van ontwerpers en de fabrikanten tot leven. Naast fietsen vindt u hier ook een uitgebreide verzameling accessoires en posters. De museumbibliotheek herbergt bovendien een uitgebreide verzameling fietsboeken, wetenschappelijke werken, vakliteratuur, oude prijscouranten en foto's. De fietsen die bij Velorama binnenkomen zijn vaak meer dan 100 jaar oud en dus dikwijls in slechte staat. Deze aanwinsten worden in het atelier van het museum gerestaureerd.

Fietsroutes omgeving Nijmegen

De omgeving van Nijmegen is bij uitstek geschikt voor een aantrekkelijke fietstocht. Voor de echte klimmer is er natuurlijk Groesbeek met haar 'zeven heuvelen'. Maar ook de schitterende Ooypolder, dat onderdeel uitmaakt van het natuurontwikkelingsgebied De Gelderse Poort, bereikt u al binnen vijf minuten van het museum. Velorama heeft voor u een gratis, vrij pittige fietsroute klaarliggen. Deze prachtige natuurroute voert u door bos en rivierenlandschap en deels door Duitsland.

In de buurt
Toon op kaart